Zin in seks: wat als het weg is?

Wilde nachten en bij één blik al in vuur en vlam staan. Het is de passie van een nieuwe relatie. Maar dan ineens: Bam! Geen zin in seks meer.

Je kunt het zien. Je merkt het aan hoe mensen met elkaar omgaan. Aan wat ze uitstralen. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wat ik bedoel?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Of ze nog wel ’s seks hebben.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En dan niet uit schuldgevoel of plichtsbesef. Zo van: ‘Nou vooruit dan maar, doe maar ff’ en dan omrollen en in slaap vallen. Nee.

zin in seks

Ik bedoel echte seks. Omdat je het zelf óók wil. Omdat je van elkaar houdt en verlangt naar je partner. Zelfs wanneer je al heel lang samen bent.

De energie van een goed seksleven

Ik weet eigenlijk altijd meteen hoe het seksleven van mensen ervoor staat nog voordat ik ze gesproken heb. Later blijken mijn vermoedens dan vaak te kloppen. 

Je ziet het aan de oogopslag tussen twee mensen, een vluchtige aanraking in het voorbij lopen, het lachen om elkaars grapjes, een beetje moeite doen voor elkaar. Je voelt het aan de energie.

Zin in seks hebben wordt ineens ‘een ding’

Jammer genoeg wordt de passie in veel relaties minder in de loop der jaren.

Logisch, want het leven is druk en je hebt veel aan je hoofd. Daarnaast zijn de feelgood-hormonen die je tijdens een verliefdheid aanmaakt (bijvoorbeeld dopamine en endorfine) al lang niet meer zo intens aanwezig als toen jullie elkaar net ontmoet hadden.

Zo raar is die afgenomen passie dus helemaal niet. En toch weet iedereen hoe frustrerend het is om in een seksloze relatie te zitten.

geen zin in seks kus

Het knaagt. Soms komt er ruzie van. 

En als jíj de persoon bent die geen zin in seks heeft, voel je je waarschijnlijk ook nog schuldig. Misschien maak je zin om van dat schuldgevoel af te komen. Of je twijfelt of jullie liefde en de relatie deze seksloosheid wel gaat overleven.

Kortom: zin hebben in seks wordt ineens ‘een ding’. 

Gelukkig is er ook goed nieuws: je kunt er vrijwel altijd wat aan doen. 

Meer goede seks, minder echtscheidingen

Ik zeg heus niet dat je weer elke dag met je hoofd in de wolken moet lopen. Of dat je voortdurend zin in seks moet hebben. Dat is niet relatistisch en ook nogal onhandig: zie maar ’s supergeil een administratief telefoontje met je verzekeraar goed af te handelen.

Maar jouw sexy energie en je zin in seks moet wel levend blijven. Voor jezelf en voor je relatie.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
40% van de huwelijken eindigt in een scheiding. Ik weet zeker dat dat percentage lager zou liggen als er wat vaker goed gen**kt werd. Met elkaar, welteverstaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je partner en jij kozen niet voor elkaar omdat jullie het in de slaapkamer zo heeeeerlijk saai hebben, toch? Nou dan.

Zin in seks begint bij jou

Zoek uit wat voor jullie werkt. 

Dat begint, in tegenstelling bij wat veel vrouwen denken, niet bij je partner. Ook niet bij zijn al dan niet gebrekkige bedprestaties.

Goede seks begint bij jou. Je moet weten wat voor je werkt: waar je zin van krijgt, hoe je ontspant, wat je echt héél lekker vindt en wat juist niet. Dat soort dingen.

En natuurlijk zorg je er dan voor dat je partner die informatie ook te weten komt. Wel zo handig.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest