Seks op de agenda: inplannen of afwachten

Het gebeurt haast nooit: op precies hetzelfde moment zin hebben seks. Of het komt er gewoon niet van. Overweeg dan ’s om seks op de agenda te zetten.

Elkaar spontaan in de armen vallen, binnen twintig minuten superopgewonden zijn en dan de hele nacht de liefde bedrijven. Met minimaal twee spetterende orgasmes als beloning.

Hoewel bijna iedereen zal beamen dat dit niet de realiteit is, verwacht een groot deel van de mensen toch dat een goed seksleven vanzelf gaat. Als de liefde goed zit, dan komt de seks ook wel in orde. Tenminste, dat is het idee.

In praktijk werkt het anders.

Sexy is niet hetzelfde als seks

Met een druk leven, een bedrijf en misschien wel een gezin is het lang niet altijd makkelijk om ’s avonds tegelijkertijd in een sexy stemming te komen. Een manier om dat op te lossen, is zo nu 

seks op de agenda

en dan een avond met z’n tweeën in te plannen. Niet op de bank, maar in de slaapkamer.

Voordat je nu denkt: ‘Seks inplannen daar begin ik niet aan’, wacht nog heel even. Want hoewel het niet voor iedereen werkt, zitten er echt grote voordelen aan een avond sexy time op de agenda. 

Even geen onesie

Zo heb je de hele dag de tijd om elkaar te teasen en ernaar toe te leven. En ook zélf kun je er rekening mee houden: je weet dat je onesie vanavond in de kast blijft. Tegelijkertijd is het belangrijk om open te staan voor verschillende scenario’s en mogelijkheden. Vermijd de schijn van verplichting.

Laat het draaien om ontspanning, sexy spanning en samen een fijne avond hebben. Zo voorkom je dat er te veel druk komt te liggen op het gevoel dat je seks ‘moet’ hebbben en is er altijd de mogelijkheid om gewoon lekker te gaan slapen.

Als je het op die manier aanpakt, blijft een sexy avond samen leuk.

Seks op de agenda: zo blijft het leuk

// Ga niet voor seks, maar voor een sexy avond
// Gun jezelf de tijd om te ontspannen
// Zeg jullie avond niet af als je moe bent, maar laat je bijvoorbeeld lekker masseren
// Ruim de slaapkamer op en maak ‘m gezellig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *