daarom moet je je seksuele verlangens niet verzwijgen

Vertel jij je liefste wat je wil tussen de lakens? Of neem je genoegen met middelmatige seks? De enige oplossing: stoppen met liegen en faken.

praten over seks
zorgt voor meer pleasure

Jammer genoeg is dat praten vaak een beetje ‘een dingetje’. Ik merk het in gesprekken met vrouwen die mijn cursussen volgen: eerlijk zijn over seks is lastig. 

En dat blijkt nu ook uit onderzoeksresultaten van seksspeeltjesfabrikant Lelo. Dat bedrijf liet 4500 mensen ondervragen over hun seksleven. Dit viel mij het meeste op:

15% praat nooit over seksuele verlangens
67% heeft wel eens een orgasme gefaked
26% doet wel vaker aan nep-orgasmes

Als ik naar die cijfers kijk, zie ik vooral dat we met z’n allen wel wat openhartiger mogen zijn over seks. Zeker als je een vaste relatie hebt en je dus (als het goed is) regelmatig seks hebt met elkaar.

Waarom is het zo moeilijk om gewoon eerlijk te zijn over wat je nodig hebt in je seksleven?

Is jouw blowjob echt zo goed als je denkt?

Een beetje meer openheid en eerlijkheid kan je zo veel opleveren. 

In de eerste plaats natuurlijk omdat je elkaar beter gaat begrijpen. Je liefste kan het nou eenmaal niet raden wanneer hij net te hard over je binnenste schaamlippen wrijft. En jij kunt wel dénken dat je een enorm goede blowjob geeft, maar weet je dat wel zeker..?

Praten over seks

De enige manier om erachter te komen, is te praten over seks. Gewoon zeggen wat je wil. Welke fantasieën je hebt. Wat voor type je bent tussen de lakens.

Dat is niet alleen belangrijk vanuit praktisch oogpunt.

Leuke, openhartige gesprekken over seks maken jullie band sterker. Jullie weten dan dingen van elkaar die niemand anders weet. Het is echt van jullie samen; als een geheime schatkaart die niemand anders ooit gezien heeft.

Natuurlijk is het dan wel essentiëel dat je een prioriteit maakt van je seksleven en dat je elkaar vertrouwt. Maar ook dát kan groeien, júist door vaker je slaapkamergeheimen met elkaar te delen. 

stoppen met faken

Als je die openheid in je relatie hebt, kun je stoppen met doen alsof. Je hoeft dan niet meer te kreunen terwijl je er eigenlijk niks aan vindt. Je hoeft niet meer te liegen over waarom je niet bovenop wil (omdat je onzeker bent over je lichaam).

En je kunt ook stoppen met het faken van je orgasme. Een ruime meerderheid (67%) doet dat, aldus Lelo’s onderzoekers. Schrok ik nogal van. 

Want wat heb je eraan? De volgende keer denkt je liefste wéér dat hij je enorm verwent, terwijl jij in werkelijkheid gewoon ligt te wachten tot je je onesie kunt aantrekken. 

Je maakt je eigen pleasure kapot door niet gewoon te zeggen wat je wil. En je ontneemt je partner de kans om zich te ontpoppen tot een ware seksgod.

67%

van de vrouwen heeft wel eens een orgasme gefaked

HR_190717_LELO_ORA_3_0256_V1-low_res-PREVIEW

Foto: Lelo

je verlangens bespreken

Sowieso valt er nog veel te winnen op het gebied van openheid en eerlijkheid in de slaapkamer. Naast het nep-klaarkomen zijn er ook nog heel veel stellen die sowieso niet met elkaar bespreken wat hun seksuele verlangens zijn. 

Uit dat onderzoek waar ik het net over had, blijkt namelijk ook dat 15 procent van de stellen nog nooit met elkaar besproken heeft welke seksuele verlangens er zijn. Nog nooit! Mensen schamen zich, of zeggen dat hun partner niet openstaat voor zulke gesprekken.

Ik vind dat onbegrijpelijk. Erik en ik zijn al vanaf het allereerste moment dat we een relatie kregen heel eerlijk tegen elkaar. We weten precies wat we fijn vinden en wat niet. En als één van ons het anders wil doen in de slaapkamer is er altijd ruimte om dat te bespreken.

Altijd.

We weten dat we elkaar niet veroordelen, afstraffen of uitlachen om wat we spannend, sexy of juist vreselijk vinden. Het mag er gewoon zijn. En dat lijkt me ook niet meer dan normaal.

schatkaart naar betere seks

Als je besloten hebt dat je je leven met elkaar gaat delen, dan hoort je seksleven daar toch ook bij? Dan doe je er toch alles aan om dat zo leuk mogelijk te maken?

En ja, misschien moet je dan even over een drempel heen om te vertellen hoe je aangeraakt wil worden. Of voelt het een beetje raar als je je partner hoort vertellen over die fantasie waar jij zelf niet zo veel aan vindt. 

Maar kom op, je houdt van elkaar toch? Geef elkaar dan die schatkaart en ga dat gesprek aan. Zet er desnoods een glas wijn naast. Het zou zomaar kunnen dat het eindigt in een fijne vrijpartij. Eentje die beter is dan je ooit had durven dromen.

Hoe open zijn jij en je partner tegenover elkaar over jullie seksuele verlangens?
Delen jullie alles of hou je het toch maar geheim?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *