Over Heleen

Het had een ontspannen avond moeten worden met chips, een wijntje en een leuke film. Maar ontspannen voelde ik me niet. Ik dacht namelijk maar aan één ding: straks gaan we naar bed en dan moeten we ‘het’ doen.

heleen van roon

En daarmee bedoel ik natuurlijk seks.

Het was namelijk al een tijdje geleden dat er actie was geweest tussen onze lakens. Ik hield (en hou!) onwijs veel van mijn man, maar die seks.. pfff.. ik was moe en ik had wel wat anders aan m’n hoofd.

Maar ja, wat moest ik dan? 

Alwéér zeggen dat ik geen zin had?
Of gewoon maar doen alsóf ik zin had en zin maken?

Het voelde allebei niet oké.

Ik voelde me steeds schuldiger tegenover mijn man en ik maakte me zorgen. Dit kon natuurlijk niet goed zijn voor onze relatie. Bovendien: ik wilde verdorie zelf ook gewoon weer zin hebben!

Want het was echt niet altijd zo saai geweest.

In het begin van onze relatie was het elke keer raak als we elkaar zagen. Ik hoefde maar íets van een biceps te zien en ik was al op weg naar de slaapkamer.

Maar toen, zoals ik daar op de bank zat, voelde het heel anders. We hadden inmiddels twee kinderen, een eigen bedrijf, een huishouden en al die drukte die het leven met zich meebrengt. Ik had van alles aan mijn hoofd en ik was ‘s avonds gewoon afgepeigerd.

 

Ik had weinig zin om dan nog in een stoeipakje door de kamer te gaan huppelen.

Maar echt.., wat baalde ik ervan.

 

Ik wilde genieten van seks met de man van wie ik zo veel hield

Ik wilde me sexy voelen, en ontspannen, in plaats van altijd maar aan mijn werk te denken.

Ik wilde weer die vrouw zijn met wie je het leuk kunt hebben in de slaapkamer. 

Want ik wist dat die vrouw er ergens nog wel was. 

 

Maar waar ik haar kon vinden? Geen idee.

En dus hadden we gesprekken. Over waarom we het zo weinig deden. Of over waarom ik halverwege een vrijpartij ineens geen zin meer had. Of over waarom ik aan mijn werk dacht als we in bed lagen.

Elke keer had ik wel weer een andere ‘goede reden’ waarom het niet liep zoals we wilden. Zoals ‘Het is nu gewoon even heel druk allemaal’, ‘Ik spreek je zo weinig écht’ of ‘Het is al zo laat..’.

En weet je? Het was allemaal waar. Alleen elke avond was er wel weer iets anders wáár. Resultaat: nóg een seksloze avond op rij en nog meer schuldgevoel.

Ik werd er niet blij van. Mijn man ook niet.

 

Soms was er ineens een dag waarop het er wél van kwam.

Dan voelde ik me een paar dagen opgelucht, want we hadden het weer even gehad.

Maar wat ik me bleef afvragen, was: hoe kon het dat dit zo’n ‘ding’ tussen ons was geworden? Want áls we het deden, had ik het prima naar mijn zin,

En steeds nam ik me voor dat het vanaf nu beter zou worden. Ik zou ons seksleven niet meer laten versloffen. Echt niet. Maar dan gingen er toch weer drie seksloze weken voorbij. Het knagende gevoel kwam terug en alles begon weer van voren af aan.

Ik werd er knettergek van. En verdrietig. 

Zo saai en seksloos; dit was ik niet en zo wilde ik ook niet meer zijn. Ik dompelde mezelf onder in boeken over liefde en relaties, volgde cursussen en bestudeerde mijn eigen gedrag.

Ik ging van pleasure echt een prioriteit maken.

Daardoor weet ik nu wat er nodig is om ‘s avonds wél zin te hebben, ook als het een lange dag was. En ik voel hoe geweldig het is om écht te genieten in de slaapkamer, zonder gedachtes die alsmaar afdwalen.

En wat ook heel fijn is: ik merkte dat zakelijke connecties en klanten anders met me omgingen. 

Gesprekken verliepen makkelijker en ik kon beter overbrengen wat ik wilde zeggen. Met meer enthousiasme, betere energie en meer overtuigingskracht. 

De pleasure en de energie die ik voelde, kwam ook zakelijk goed van pas.

Soms hoor ik van mijn man zelfs een ‘Ik moet vanavond echt even bijkomen, hoor…’. Dat kwam destijds echt nóóit voor!

Natuurlijk zitten we ook nog steeds graag met een wijntje op de bank. Maar dat is nu gewoon relaxt.

Die donkere wolk van ‘straks moeten we weer’, die is weg.

Onze band is sterker geworden en ik voel veel meer verbinding. Je zou kunnen zeggen dat onze liefde nog meer tot bloei is gekomen. Ja, dat klinkt supertuttig, maar het is waar. En het voelt fantastisch.

Dit moet je van me weten

Als je iets zegt

Ik kan goed tussen de regels door lezen. Daardoor hoor en voel ik ook wat je níet zegt. Grote kans dus dat ik het doorheb als je ergens omheen draait of als je de waarheid niet onder ogen durft te zien. En dan zeg ik dat ook.

Praktisch

Ik sta best spiritueel in het leven, maar onze gesprekken zijn over het algemeen vrij praktisch van aard. We gaan dus geen innerlijke baarmoederreis maken en we gaan ook niet knuffelen met je innerlijk kind. Wel geef ik soms een visualisatie-oefening.

Actie

Ik kan ben van de actie en het aanpakken. Als we gaan samenwerken, verwacht ik dat je aan de slag gaat om je doel te bereiken. Als je alleen wil klagen, maar niet van plan bent om iets nieuws of anders te proberen dan ben ik waarschijnlijk niet de juiste coach voor je.

En dit ben ik ook:

Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde uit de plaatselijke discotheek. Hij was de reden dat ik minimaal twee keer per week in een naveltruitje en een latex broek de deur uit ging. I love the nineties, zeg maar.

Er is weinig waar ik zo blij van word als van latinmuziek. Geef mij J. Balvin, Shakira of Kaoma en mijn feestje is compleet. Sinds kort heb ik een dj-set waarmee ik liedjes aan elkaar probeer te draaien. Daar moet ik nog wel even op oefenen.

Romans of fictie lees ik niet, want daar heb ik geen geduld voor. Wel lees ik non-stop boeken over relaties, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Het eerste zelfhulpboek kocht ik op mijn zeventiende, dat was ‘Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen’.

heleen r5

MIJN VISIE OP SEKS & RELATIES

Het wordt tijd dat we gewoon ’s eerlijk zijn over hoe belangrijk seks is in een relatie.

We moeten het prioriteit geven, in plaats van het er maar een beetje bij te doen. Natuurlijk draait het om liefde, maar een liefdesrelatie zonder seks wordt al gauw vervelend.

Zo zonde! Want heel vaak is een passieloze relatie nergens voor nodig. Zodra je echt bewust kiest voor dat sexy deel in jezelf en in je relatie wordt het al snel weer leuk tussen de lakens én in de rest van je leven.