De hele dag race je maar door en na het eten plof je naast elkaar op de bank. En dan moet je daarna nog ergens zin in seks vinden. Maar waar…? 

Herkenbaar? Dan zou het zomaar kunnen dat je iets heel belangrijks mist: intimiteit in je relatie.

intimiteit in je relatie

Nee, het is niet echt een spannend woord, maar intimiteit is wel superbelangrijk als je de seks in je relatie goed wil houden. 

Zeker voor vrouwen is het essentiëel: het gevoel dat je samen meer deelt dan een huis, een gezin of de vraag wie de boodschappen doet.

Zonder intimiteit kan seks gaan voelen als een kille handeling. Als praktisch, onpersoonlijk of als een klusje dat je moet doen. Alsof je even snel de vaatwasser inruimt en daarna weer doorgaat met je dag.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als dat is hoe je seksleven eruit ziet dan is het natuurlijk logisch dat je ’s avonds liever gaat Netflixen dan seksen. Zelfs als je het eigenlijk gewoon hartstikke goed hebt samen.

seks met gevoel

En toch kan het zomaar gebeuren: dat je seksleven gaat voelen als een ‘moetje’. Omdat je het druk hebt met werk, business, gezin… Dan kan het goed zijn om die intimiteit ’s onder de loep te nemen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Seks is veel fijner als je je gevoel ‘aan’ hebt staan. Lichamelijk, maar ook mentaal. Als je samen helemaal in het moment kunt zijn. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En dat, die intimiteit, begint al vóórdat je samen het bed in duikt.

Je krijgt het door écht naar elkaar te luisteren (zonder steeds op je telefoon te kijken). Door aandacht aan elkaar te geven. Door aandacht te besteden aan elkaars lichaam, zónder dat daar meteen seks bij komt kijken.

vertel eens iets over jezelf

Wat ook belangrijk is, is vertrouwen. Als je elkaar vertrouwt, durf je meer te delen en meer te vertellen. Bijvoorbeeld over wat je bezighoudt, wat je lekker vindt in bed of juist waar je onzeker over bent. Je weet wat je aan elkaar hebt en dat je partner je goed vindt zoals je bent.

Het fijne is dat vertrouwen groeit naarmate je langer samen bent. In een lange relatie heb je daar dus als het goed is meer van. Ik ga er dan even vanuit dat er geen ‘gedoe’ is zoals leugens, bedrog of andere ellende die het vertrouwen juist schaden.

blijf geïnteresseerd

Let wel op dat je de interesse in elkaar niet verliest of dat je denkt dat je alles al van elkaar weet. Want dat is een valkuil in een lange relatie. Wanneer je daarin trapt, veroorzaak je juist meer afstand tussen jullie. En dat is natuurlijk niet goed voor je seksleven, dat snap je.

Wees dus ook niet bang om af en toe ’s iets nieuws over jezelf te vertellen of iets te delen met je partner waar je misschien niet zo makkelijk over praat. Het zorgt ervoor dat jullie elkaar steeds opnieuw leren kennen en nog closer worden.

adrenaline in je lijf

Natuurlijk zijn er nog allerlei andere manieren meer intimiteit in je relatie te krijgen. Bijvoorbeeld door zo nu en dan samen iets nieuws of spannends te beleven. Ga parachutespringen, een week survivallen of race een paar rondjes over het circuit van Zandvoort.

Samen iets nieuws meemaken of een uitdaging aangaan, werkt. Je ziet elkaar in een andere situatie dan normaal en je moet samen iets overwinnen.

Zo hebben wij bijvoorbeeld ’s een klimcursus gedaan. Ik vond het hoog en doodeng. Maar ik deed het wel. En laat ik het zo zeggen, de adrenaline deed wonderen voor onze relatie.

Het is aan jou om te bepalen wat bij jou en bij jullie past. 

Wat geeft jou een gevoel van connectie? En hoe is de intimiteit in jouw relatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *