Ja, jullie hebben het leuk samen. Al jaren. Maar zin in seks? Mwah. En dan stel je jezelf de vraag: hoe erg is dat eigenlijk?

Lange tijd geen zin

Natuurlijk is er niet meteen een probleem als je zo nu en dan liever in bad gaat ligt dan seks hebt. Je kunt nou eenmaal niet 24/7 opgewonden zijn. Da’s ook totaal niet handig.

Het wordt pas vervelend als je lange tijd achter elkaar geen zin hebt. Als je eigenlijk wel meer zin wíl hebben, maar je weet gewoon niet hoe.⠀

Zeker als je een relatie hebt, is het superbelangrijk om het ook in de slaapkamer leuk te houden samen. Zodat je samen méér deelt dan bijvoorbeeld met je buren of je collega’s.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar hoe dat er in praktijk voor jou en voor jullie uitziet.. daar zijn geen regels aan verbonden. Er is geen minimum aantal keer dat je ‘het’ moet doen per week. Er is ook geen minimum aantal minuten die een vrijpartij moet duren.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als het maar werkt voor jou en voor jullie relatie.

Een vrijpartij van drie uur?

Zo waren Erik en ik laatst in een hotel om mijn verjaardag te vieren. Nou hoor ik je denken: jaja.. de hele nacht wilde seks, natuurlijk!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nou, ik zal je uit de droom helpen: nee. We waren allebei harstikke moe. Ik denk dat ik nog geen tien minuten onder de dekens lag en toen was ik weg.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want weet je wat het is? Dat was prima.

Een goed seksleven hebben, betekent niet dat je elke avond de pannen van het dak sekst. Of dat elke vrijpartij minimaal drie uur duurt.

En kijk ook even naar hoe je leven er nu uit ziet. Het is niet raar dat je seksleven even op een lager pitje komt te staan als je midden in een verhuizing zit. Of als je net een baby hebt gekregen.⠀

Er zíjn echt van acute heftige periodes waarin seks even op een lager pitje komt te staan. Logisch. De vraag is alleen hoe lang je dat laat duren. Want het is zo makkelijk om in dat seksloze dal te blijven hangen.

Is er acute stress in je leven?

Dus als jij je afvraagt waar die sexy tijger die je ooit was, is gebleven.. Kijk dan even heel goed rond in je leven: zit je nu in een acute crisis-/stress-situatie? Of is je leven nu eigenlijk business as usual en is het hoog tijd om weer te gaan genieten van je pleasure?

Blij met je seksleven

Een goed seksleven hebben, betekent namelijk wel dat je er blij mee bent. Omdat je geniet en omdat je van elkaar weet wat je lekker/geil/fijn vindt, zodat als het toch even niet loopt zoals je wil, dat je dan óók weet wat je eraan kunt doen.

En dat je voelt dat jij en je relatie het waard zijn om er aandacht aan te besteden.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zúlke dingen zijn de basis voor een goed seksleven.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Klinkt misschien niet zo spannend als je gehoopt had, maar het zorgt er juíst voor dat er ruimte is voor die mega-intense-sexy-pleasure-momenten. 

Dus is het erg als je zo nu dan geen zin hebt? Nee. Maar heb je elke keer geen zin en baal je van je seksleven? Dan weet je denk ik genoeg.

Want die pleasure.. die wil je écht niet missen in je relatie. Daar is het leven veel te kort voor.

Zin & Verlangen

Wil je dat ik een keer met je meedenk over hoe jij je zin en verlangen weer terug kunt krijgen? Meld je dan aan voor een gratis Zinspiratie Sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *