Leiden je gedachtes je af tijdens de seks?

‘Is de voordeur wel op slot…?’

AFGELEID TIJDENS SEKS

Liggen jullie eindelijk weer ’s samen in bed voor een vrijpartij, denk je ineens aan dat mailtje dat je nog moet sturen. Je gaat er zo in op, dat je bijna vergeet wat je ook alweer aan het doen was.

Niet echt sexy. Maar ja, wat doe je eraan?

In de eerste plaats wil ik zeggen dat het volkomen normaal is, dat er van alles door je hoofd gaat tijdens een vrijpartij. Ook als dat dingen zijn als je werk, je boodschappenlijst of die stapel oud papier die je binnenkort écht ’s moet wegbrengen.

AWAKEN PLEASURE

10 MAART 2020
Gratis online masterclass
Claim je pleasure en breng de seks terug in je relatie

Wat moet je ermee: nutteloze gedachtes in de slaapkamer

Hieronder een paar willekeurige voorbeelden van gedachtes die bij mij wel eens door het hoofd schoten tijdens een romantisch avondje tussen de lakens:

  • Is het licht in de woonkamer al uit? Of staat die ene lamp in de hoek nog aan?
  • Niet vergeten straks die containers buiten te zetten…
  • Hoe laat is het eigenlijk? Ik moet niet ál te laat gaan slapen vanavond..

Dus ja, je hersens kunnen het je knap lastig maken om te genieten in de slaapkamer.

Zeker als je een druk leven hebt, kun je eigenlijk niet verwachten dat het tijdens de seks ineens stil is in je hoofd. De hele dag ben je bezig aan van alles te denken, te overleggen en niet te vergeten. Dat stopt niet zomaar omdat jullie toevallig een spannende avond willen hebben. Die hersens draaien nog wel een door.

Afgeleid tijdens seks: zo ga je ermee om

Het neemt natuurlijk niet weg dat het best irritant kan zijn. Zeker wanneer je zó erg afgeleid raakt, dat je geen zin meer hebt om verder te vrijen.

Of wat dat je hiervan: als je partner onder de dekens vandaan komt met de opmerking: ‘Lieverd… ik heb het gevoel dat je er niet meer helemaal bij bent..’

En toch hoef je je vrijpartij er niet te laten verzieken door je hersens.

Een tip die ik je zou willen meegeven, is: verzet je niet tegen die gedachtes. Accepteer dat je nu eenmaal hersenactiviteit hebt (gelukkig maar!) en dat daar soms nutteloze gedachtes uit voortkomen. Als je dat niet doet, en je probeert je gedachtes tevergeefs weg te drukken, dan worden het er alleen maar meer.

Leg meer nadruk op wat je NU voelt

Een andere truc kan zijn om elke ‘saaie’ gedachte die je hebt op te volgen met een gedachte over de pleasure die je op dat moment ervaart.

Als jij bijvoorbeeld denkt:  ‘Ik moet het brood nog uit de vriezer halen’, dan kun je dat bewust opvolgen met ‘Wow.. zoals hij me nu aanraakt, is zo lekker..’

Dit kan je helpen je aandacht terug te brengen naar wat je aan het doen was: genieten.

Maar in elk geval: sta jezelf toe af en toe een zinloze gedachte te hebben. Iedereen heeft ze. En als je dat accepteert, kun je ook met zo nu en dan een hersenspinsel genieten van jullie liefde tussen de lakens.

Meer inspiratie nodig?

Claim je pleasure

Heb jij ook het gevoel dat het tijd is voor meer pleasure en meer genot in je relatie? Gelijk heb je, je verdient het.

Meld je nu aan voor mijn gratis masterclass Awaken Pleasure >>>

deel dit bericht

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest